Zelená pochúťka

Autor: Lucia Veselá | 23.2.2021 o 13:46 | (upravené 23.2.2021 o 20:35) Karma článku: 2,40 | Prečítané:  652x

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík. 

Ingrediencie na zelené pesto:

  • 2 avokáda
  • 2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie, čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)
  • 1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g
  • 3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku
  • 4PL vody
  • 4PL olivového oleja
  • Šťavu z ½ citrona, alebo 1PL umeoctu

Postup:

Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach, kým nevznikne zelené pesto.

 

Ingrediencie:

  • 250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)
  • Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)
  • Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)

Postup:

Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.

 

Lucia Veselá

Blog:

http://vesela.sk/blog/zelene-pesto-na-cestoviny/

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Už ste čítali?