Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík.
Ingrediencie na zelené pesto:
- 2 avokáda
- 2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie, čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)
- 1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g
- 3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku
- 4PL vody
- 4PL olivového oleja
- Šťavu z ½ citrona, alebo 1PL umeoctu
Postup:
Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach, kým nevznikne zelené pesto.
Ingrediencie:
- 250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)
- Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)
- Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)
Postup:
Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.
Lucia Veselá

Blog:
http://vesela.sk/blog/zelene-pesto-na-cestoviny/